POŠTUJMO UPOZORENJA I OSTANIMO KOD KUĆE

korona ostajemo doma

U okviru istraživanja o percepciji trenutne situacije u Hrvatskoj u suradnji s panelistima Mediane Fides, postavili smo nekoliko pitanja. Istraživanje je provedeno od 22.3. do 24.3.2020, a sudjelovala su 503 punoljetna građanina Hrvatske, reprezentativna prema spolu, dobi i regiji.

Na postavljeno pitanje smatraju li prikladnima mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, 46,5% ispitanika se složilo da su mjere preblage te da bismo trebali poduzeti još mjera, ali podjednak broj ih se izjasnio da su mjere prikladne (45,4%). Samo njih 5,6% je izjavilo smatraju mjere prestrogima.

korona mjere

Na pitanje drže li se dosljedno preporuke da ostanu kod kuće, njih 74% je odgovorilo potvrdno, što ukazuje na opću svijest o težini novonastale situacije.

korona ostajemo doma

Također nas je zanimalo da li ispitanici imaju mogućnost rada od kuće. Takvih ispitanika trećina (38,3%), dok 51,5% ističe da im priroda posla to ne dopušta.

korona rad od kuce

Za zaključak smo pitali ispitanike što ih najviše brine. Njih 65% se složilo oko brige kad će epidemija završiti, a gotovo polovicu ispitanika brine i osjećaj bespomoćnosti, strah od zaraze rizične populacije te gubitak prihoda.

korona brine 1
Podijeli:

Aktualno